Poder, exuberància, vigor, felicitat i optimisme. L’any 2023 s’està perfilant com a molt propici, segons els símbols i els significats que s’atribueixen al color de l’any designat per Pantone, Viva Magenta.

Derivat del vermell, sense ser agressiu ni dominant, aquest to també és sinònim d’experimentació i autoexpressió, però això no és tot…

Això és el que ens explica Viva Magenta sobre l’any que ve.

“Una ombra poc convencional per a una època poc convencional”, “una nova narrativa”. Aquestes són les paraules que fa servir Pantone per presentar el color del 2023, Viva Magenta.

Llegeix més: Necessites inspiració per als teus propers vestits de festa? Mireu la moda de la catifa vermella

Una cosa que ens fa esperar que els propers mesos ens donin una mica de respir, després de mesos de morositat en l’àmbit econòmic i geopolític. L’any que ve podria veure’s alguns canvis positius o, si els especialistes en color tenen raó, podria fer entreveure noves perspectives.

Relleu. Sobretot perquè els experts de Pantone associen aquest nou color amb alegria, celebració optimista, força, dinamisme i, fins i tot, vigor, termes que reflecteixen una certa energia positiva que no ha estat precisament al capdavant i al centre dels últims anys per dir-ho com a mínim.

‘Una nova narrativa’

Després de Very Peri, el color de Pantone del 2022, associat a la inventiva i la creativitat, Viva Magenta -nom en clau Pantone 18-1750- pretén establir una nova dinàmica, escrivint “una nova narrativa”, entre el poder i l’exuberància.

És cert, tot això. Cal tenir en compte que, pel que fa a la descripció proporcionada per Pantone, aquest color híbrid entre carmesí, morat i rosa només es defineix amb superlatius ultra positius.

N’hi ha prou per fer-nos venir ganes de capbussar-nos cap al futur, i abraçar aquesta nova visió que en aquests moments sembla llunyana –molt llunyana– de la foscor ambiental dels darrers mesos, o fins i tot anys.

“Valent i sense por, un color palpitant l’exuberància del qual afavoreix una celebració alegre i optimista… És un vermell animat que es delecta amb l’alegria pura, fomentant l’experimentació i l’expressió personal sense moderació, una ombra electritzant i sense límits”, explica Pantone. al seu lloc web.

I per no fer malbé res, també és “un color audaç, ple d’enginy i inclusiu de tots”.

Un símbol d’un gran any per davant, doncs.

Magentavers

Però Viva Magenta també reflecteix una altra part de la nostra narrativa en evolució, navegant entre el físic i el virtual.

Una ombra híbrida en definitiva, que encarna els canvis que vindran a la nostra vida quotidiana.

“Aprofitant l’esperit experimental de Viva Magenta, Pantone explora la dinàmica entre la intel·ligència artificial i la creativitat humana per crear ‘The Magentaverse’ disponible per al públic per primera vegada”, explica Pantone.

Però tingueu en compte que no es tracta d’oblidar l’essencial, la natura, amb la qual tots hem de reconnectar.

“En aquesta era de la tecnologia, busquem inspirar-nos en la natura i el que és real.

“Arrelat al primordial, Pantone 18-1750 Viva Magenta ens torna a connectar amb la matèria original. Invocant les forces de la natura, [it] galvanitza el nostre esperit, ajudant-nos a construir la nostra força interior”, diu Leatrice Eiseman, directora executiva del Pantone Color Institute.

La moda haurà de fer alguns ajustos

Els dissenyadors de les grans marques de moda encara no han presentat les seves col·leccions per a la tardor/hivern 2023, però la temporada anterior sí que vam tenir un avançament de les inspiracions per a la propera primavera/estiu…

I mirant-los enrere, està clar que Viva Magenta, o qualsevol altre color proper a aquesta ombra, no estava realment en el punt de mira.

Llegeix més: S’ha trobat el vestit de l’Oscar d’Elizabeth Taylor ‘amuleto de la sort’, ara a subhasta

Pel que fa a les tendències definides pel cercador de moda Tagwalk, que treballa per projectar les desfilades de les diferents setmanes de la moda, les principals tonalitats que fan notícia d’aquesta temporada són el blau cobalt, els pastels, lila, plata, fluorescent, daurat, taronja i possiblement. transparent, que formarà part del joc.

Tot i així, molts famosos no van esperar l’anunci del color de l’any 2023 per apropiar-se de Viva Magenta, com Chiara Ferragni que l’ha lluït amb accents; Selena Gomez que va lluir una versió setinada durant l’estrena del seu documental La meva ment i jo a l’AFI Film Festival de Los Angeles, i Kate Middleton que, segons els comptes d’Instagram que els seus fans han dedicat al seu aspecte, llueix amb força regularitat el color de l’any que ve. – AFP Relaxnews

.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *