El líder de la minoria de la Cambra Kevin McCarthy (R-Calif.) va pronunciar divendres un discurs d’aproximadament 25 minuts oposant-se a un paquet de finançament governamental d’1,7 bilions de dòlars, la seva última mostra d’oposició al projecte de llei de finançament abans de la seva aprovació prevista més tard aquell dia.

“Això és una monstruositat. Aquest és un dels actes més vergonyós que he vist mai al seu cos”, va dir McCarthy. “El procés d’apropiació ha fallat el públic nord-americà, i no hi ha un exemple més gran del clau en el taüt del major fracàs d’un govern unipartidista de la Cambra, el Senat i la presidència”.

McCarthy va criticar la declaració sovint repetida dels demòcrates que posaran “la gent per sobre de la política”, assenyalant diversos “projectes per a mascotes d’esquerra” finançats en el projecte de llei òmnibus, alguns dels quals porten el nom dels membres.

“Es preocupaven molt per la gent que el senador [Patrick] Leahy [D-Vt.] rep nombrosos projectes que porten el seu nom. Perquè la gent volia això”, va dir McCarthy.[Sen. Richard] Shelby [R-Ala.] també rep alguna cosa que porta el seu nom. Oh, altaveu [Nancy] Pelosi [D-Calif.], rep un parell de coses que porten el seu nom, perquè la gent és més important que la política. Perquè això és el que la gent d’Amèrica vol ara mateix”.

McCarthy havia muntat una forta mostra d’oposició a l’embalatge omnibus abans de la votació, argumentant que els senadors republicans haurien de forçar una resolució continuada per finançar el govern fins que els republicans prenguin el control de la Cambra l’any vinent i puguin negociar un paquet de finançament més petit.

A principis de setmana, McCarthy va aprovar una amenaça dels membres de la línia dura de frustrar els projectes de llei dels senadors que voten a favor del paquet omnibus, prometent que aquests projectes de llei estarien “morts a l’arribada” si ell és president.

També es va unir a un dinar del Senat GOP per pressionar els senadors contra l’omnibus aquesta setmana. Les fonts van dir a The Hill en aquell moment que la seva retòrica es va reduir a partir dels seus comentaris públics.

Divuit senadors republicans van votar dijous a favor de l’omnibus.

Les regles de la Cambra limiten el temps de paraula dels membres durant el debat, però els líders del partit generalment tenen permís per parlar durant el temps que vulguin. L’anomenat “minut màgic” s’utilitza sovint perquè els líders manifestin un punt o prenguin una posició sobre la legislació.

Divendres va marcar el cinquè discurs més llarg de McCarthy, després d’un discurs marató de vuit hores i mitja contra el projecte de llei “Reconstrueix millor” l’any passat, un discurs de 50 minuts contra la Llei de reducció de la inflació a l’agost i un Discurs de 28 minuts en contra d’un projecte de llei de finançament de la fabricació de xips i la investigació científica al juliol.

La cambra estava majoritàriament buida per al discurs de McCarthy, amb més de la meitat dels membres presentant tràmits per votar per poder abans de les vacances de Nadal i una gran tempesta hivernal que s’estén a gran part del país. Però diversos membres del GOP es van asseure directament darrere de McCarthy a la vista de la càmera per al discurs, inclosos els representants. Kelly Armstrong (ND), Tim Burchett (Tenn.), Stephanie Bice (Okla.) i Andrew Clyde (Ga.).

Alguns membres del GOP que han rebutjat el suport o s’han oposat a que McCarthy es converteixi en president de la Cambra també estaven a la cambra fora de la vista de les càmeres, inclosos els representants. Chip Roy (Texas), Scott Perry (Pa.) i Ralph Norman (SC). Roy i Perry es van aixecar i van aplaudir després del discurs de McCarthy.

Però Rep. Jim McGovern (D-Mass.), president del Comitè de Regles de la Cambra, va investigar els problemes dels partits de Speakership de McCarthy.

“Després d’escoltar això, està clar que encara no té els vots”, va dir McGovern.

.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *