Si som sincers, Netflix dimecres és, durant gran part de la seva carrera, una mena de bla: monòton, poc imaginatiu i una mica massa interessat en agafar conceptes en préstec que hem vist abans. Però doneu-li quatre episodis (ho sé, ho sé) i almenys presenciareu una de les millors escenes de ball estranys que la televisió ha aconseguit d’aquí a un temps. En una explosió de braços agitats, puntades altes i mirades penetrants, Jenna Ortega dóna dimecres (i dimecres) un ball escolar per recordar.

Quin és el nom escollit per al ball de l’escola de Nevermore Academy? El Rave’N Dance, és clar. La nostra senyora dels vestits negres i les trenes té poc interès en la festa, però de totes maneres acaba amb una cita a la seva porta, gràcies a una petita intromissió de la seva mà incorpórea preferida, Thing. (La cosa també li enganxa un vestit per a l’ocasió amb el “descompte de cinc dits”).

L’escenari està preparat des del principi per a una peça parada. El Rave’N Dance, com la majoria de balls escolars que es mostren a la televisió, sembla molt més car que un típic ball de graduació de secundària. Des de la il·luminació blau gel fins als accessoris blancs nítids, aquesta dansa té estil. I després en marxes dimecres, cita a remolc, amb un vestit sorprenentment esponjós (encara amb coll). Cue “Goo Goo Muck” de The Cramps.

És en aquest precís moment que dimecres—una sèrie que, malgrat Tim Burton, sovint se sent fam per l’aspecte cridaner—, finalment comença a funcionar. (Almenys, durant el temps que Jenna Ortega agita els braços.)

Però parlem d’alguns d’aquests moviments de ball. De vegades, els moviments d’Ortega telegrafien “núvia cadàver”; els seus braços i el coll pengen com si estiguessin suspesos per una marioneta. Llavors estirarà un braç amb la nitidesa de Britney Spears en la seva gira Onyx, encara que en un angle que, de nou, la podria fer semblar morta. El treball de càmera d’aquests plans només augmenta la màgia, augmentant, en un moment donat, per capturar la mirada penetrant a la cara d’Ortega mentre tira el cap enrere a la música.

La presència de dimecres al Rave’N Dance pot haver estat un gir inesperat per als seus companys, però la família Addams en realitat té una rica història amb la dansa. La sèrie original presentava diversos episodis en què diversos personatges intentaven ensenyar a Lurch, el criat semblant a un monstre de Frankenstein, més conegut per gemegar, “Vas trucar?” Primer són Gomez i Morticia a la temporada 1, i després Wednesday ofereix a Lurch una altra lliçó a la temporada 2.

I qui podria oblidar el tango divertit i gairebé fatal d’Anjelica Huston i Raul Julia Els valors de la família Addams, que va donar un significat completament nou a les paraules “foc a la pista de ball”?

És bonic veure-ho dimecres segueix aquesta tradició d’Addams. Però, qui hi havia darrere d’aquesta obra de caos coreogràfic? Pel que sembla, va ser la mateixa Ortega qui va coreografiar la cosa en una setmana, i després la va disparar mentre estava malalta de COVID.

“No sóc ballarina”, va dir Ortega NME, i estic segur que és obvi”. Va dir que va rebre la cançó aproximadament una setmana abans que fos el moment de gravar. El matí de la filmació, però, va dir que es va despertar amb la sensació “com si m’hagués atropellat un cotxe i que un petit follet m’havia deixat anar a la gola i estava ratllant les parets de l’esòfag”.

Jenna Ortega com a dimecres Addams.

Vlad Cipolea/Netflix

La producció va donar medicament a Ortega entre presa i presa, va dir NME, mentre esperaven un resultat positiu de la prova de COVID. (MGM, que produeix dimecresva dir NME que “es van seguir protocols estrictes de COVID i un cop confirmada la prova positiva, la producció va treure a Jenna del plató”). Tot i que Ortega creu que hauria pogut executar millor l’escena si hagués estat sana, no hi va haver temps per tornar a gravar el ball.

La bona notícia és que ella la mata de totes maneres. Una font d’inspiració? Siouxsie Sioux, del grup de rock britànic Siouxsie and the Banshees. Ortega va dir a NME que va enganxar el vídeo de “Happy House”, del tercer àlbum de la banda Calidoscopi –i que podria haver fet uns quants moviments de Siouxsie Sioux pel seu propi número.

“Hi ha una mica en el ball de dimecres on estic saltant a l’esquerra i tinc els braços al costat”, va dir, “i això és una cosa que [Siouxsie] va fer a l’escenari més tard en la seva carrera”.

Amb una inspiració com aquesta (i un llegat familiar per a l’excel·lència coreogràfica) no és d’estranyar que per dimecres, impressionar la classe de secundària fos un joc de pressa.

.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *