Logotip de Google Drive.
Google

Moltes persones donen per fet Google Drive. Hi deseu fitxers i aneu a buscar-los quan els necessiteu. Però a Google Drive hi ha més coses del que sembla. Aquestes són algunes d’aquestes funcions útils que potser us heu perdut.

Trobeu fitxers amb la cerca avançada

Com més fitxers pengeu a Google Drive, més haureu de mirar quan en necessiteu. Afortunadament, teniu opcions de cerca avançades que faciliten la tasca.

RELACIONATS: Com cercar ràpidament a Google Drive

Introduïu una paraula clau o frase al quadre Cerca a Drive a la part superior de la pàgina principal. A continuació, feu clic a la icona Mostra les opcions de cerca a la part dreta del quadre de cerca.

Veureu moltes opcions que podeu utilitzar per trobar el vostre fitxer. Trieu el tipus de fitxer o el propietari, utilitzeu paraules clau dins del fitxer o el nom del fitxer, trieu la ubicació, seleccioneu una opció de data modificada o utilitzeu un dels altres camps que veieu.

Opcions de cerca a Google Drive

Seleccioneu “Cerca” i després visualitzeu els vostres resultats. Si sabeu a quina carpeta es troba un fitxer, també podeu fer una cerca directament en una carpeta de Google Drive.

Enllaça directament als fitxers

Una altra funció útil de Google Drive és obtenir un enllaç directe al vostre fitxer. Podeu fer-ho sense ni tan sols obrir el fitxer. A continuació, deseu-lo a les vostres notes per accedir-hi ràpidament o amb un col·laborador.

Feu clic amb el botó dret al fitxer i seleccioneu “Obtén l’enllaç”.

Obteniu l'enllaç al menú de drecera

A continuació, podeu triar “Copia l’enllaç” per col·locar l’enllaç al porta-retalls i enganxar-lo on vulgueu. També podeu utilitzar aquest quadre per compartir l’enllaç introduint l’adreça de correu electrònic del vostre contacte.

Opcions de còpia i compartició d'un enllaç de Google Drive

A la part inferior de la finestra, utilitzeu la secció Accés general per controlar qui pot obrir el fitxer amb l’enllaç. Podeu triar “Restringit” per permetre l’accés només a les persones amb qui compartiu o “Qualsevol persona amb enllaç” per permetre que qualsevol persona que faci clic a l’enllaç obri el fitxer.

Accés general per a un enllaç d'arxiu

Treballar amb fitxers de Microsoft Office

No cal que tinguis Microsoft Office per treballar amb fitxers d’Office si tens Google Drive. És possible que rebeu un fitxer de Word, Excel o PowerPoint que necessiteu per veure o editar. Podeu obrir aquests fitxers a l’aplicació de Google, Documents, Fulls de càlcul o Presentacions corresponents.

RELACIONATS: Com descarregar fitxers i carpetes de Google Drive

A més, podeu descarregar documents Docs, Sheets i Slides en formats de Microsoft Office.

Per obrir un document d’Office, pengeu-lo a Google Drive com qualsevol altre fitxer. A continuació, feu doble clic o feu clic amb el botó dret, aneu a Obre amb i trieu entre Documents, Fulls de càlcul o Presentacions de Google.

Obriu amb Google Docs per a un fitxer de Word

Quan el fitxer s’obre a l’aplicació corresponent, veureu el format del fitxer conservat a la part superior. Els vostres canvis es desaran automàticament i, a continuació, podeu baixar el fitxer en el seu format Office original.

Document de Word obert a Google Docs

Si teniu un fitxer de Documents, Fulls de càlcul o Presentacions que voleu exportar i desar en format Office, això és igual de fàcil. Obriu el document i aneu a la pestanya Fitxer. Aneu a Descarregar i trieu el format al menú emergent.

Baixeu un document de Google en format Word

Gestiona les versions dels fitxers

De manera similar a obtenir un enllaç al vostre fitxer sense obrir-lo, podeu gestionar-ne les versions. Aquesta funció funciona amb fitxers PDF i Microsoft Office, així com amb imatges.

Feu clic amb el botó dret al fitxer i seleccioneu “Gestiona versions”.

Gestiona les versions al menú de drecera

A continuació, veureu una finestra emergent amb cada versió del fitxer, inclosa la versió actual.

Finestra Gestiona les versions a Google Drive

Com podeu veure a la part superior de la finestra, les versions anteriors es poden suprimir després de 30 dies o 100 versions emmagatzemades. Si voleu evitar perdre una versió anterior, feu clic als tres punts que hi ha a la dreta i seleccioneu “Conserva per sempre”.

Conserva per sempre a la finestra Gestiona versions

Si teniu una versió més recent desada al vostre dispositiu que voleu utilitzar, seleccioneu “Penja una versió nova”. A continuació, busqueu el fitxer i trieu “Carrega”.

Botó Carrega una nova versió

Dues accions més que podeu fer són suprimir o baixar qualsevol de les versions que veieu. Utilitzeu els tres punts a la dreta de la versió per triar “Suprimeix” o “Descarrega”.

Baixeu o suprimiu una versió del fitxer

Veure l’activitat, els detalls i la descripció d’un fitxer

Tot i que pot semblar una cosa tan senzilla, poder veure l’activitat i els detalls d’un fitxer pot ser exactament el que heu de fer. A més, podeu aprofitar les descripcions de Google Drive per afegir els vostres propis detalls.

RELACIONATS: Com canviar el propietari d’un fitxer a Google Drive

Obriu la barra lateral de detalls d’una d’aquestes maneres:

  • Feu clic amb el botó dret al fitxer i seleccioneu “Mostra els detalls”.
  • Seleccioneu el fitxer i feu clic a la icona Mostra els detalls (lletra “i”) a la part superior dreta.
  • Seleccioneu el fitxer, feu clic als tres punts de la part superior i seleccioneu “Mostra els detalls”.

A continuació, veureu la barra lateral amb dues pestanyes per a Detalls i Activitat. Amb Detalls podeu revisar el tipus de fitxer, la mida, el propietari, la data de creació i molt més. Amb Activitat, veureu coses com ara quan es va penjar el fitxer o quan es va editar.

Detalls i activitat d'un fitxer a Google Drive

Per afegir una descripció al fitxer, utilitzeu la pestanya Detalls de la barra lateral. Introduïu el vostre text al quadre Descripció de la part inferior i premeu Intro o Retorn. Aquesta és una bona manera de distingir entre fitxers amb noms similars.

Quadre de descripció d'un fitxer de Google Drive

Afegeix comentaris als fitxers

Una altra característica convenient de Google Drive és la possibilitat d’afegir comentaris als fitxers. Això és útil per a notes per a tu mateix o per als col·laboradors.

Obriu el fitxer en mode de vista prèvia. Podeu fer-ho seleccionant el fitxer i fent clic a la icona de vista prèvia (ull) a la part superior o fent clic amb el botó dret i escollint “Vista prèvia”.

Seleccioneu la part del fitxer que voleu comentar i, a continuació, seleccioneu la icona Comentari a la dreta o a la part superior.

Escriviu el vostre comentari al quadre que apareix i feu clic a “Comenta”.

Quadre de comentaris a Google Drive

Tingueu en compte que podeu utilitzar el símbol @ (At) per esmentar un col·laborador si voleu. Com a avantatge, teniu la possibilitat d’assignar el vostre comentari a aquesta persona. Marqueu la casella Assigna a i feu clic a “Assigna”.

Quadre de comentari per assignar una nota a Google Drive

Carregueu fitxers amb la càmera del vostre dispositiu mòbil

Si utilitzeu l’aplicació mòbil de Google Drive, teniu una funció addicional que us pot facilitar la càrrega. Podeu utilitzar la càmera del dispositiu per capturar un fitxer o un altre element i penjar-lo com a PDF (Android) o com a imatge (iPhone).

RELACIONATS: Com pujar fitxers i carpetes a Google Drive

A Android

Obriu l’aplicació Google Drive d’Android i toqueu el signe més per penjar un fitxer. A continuació, seleccioneu “Escaneja”.

Document nou i escaneig a Google Drive a Android

Toqueu el botó de l’obturador per escanejar l’element i després feu servir la marca de verificació per desar-lo. Podeu triar la icona de la paperera per recuperar l’escaneig si cal. Seleccioneu “Desa”.

Marqueu i Desa l'opció per a un element escanejat

Trieu la ubicació per desar-lo a Google Drive i torneu a tocar “Desa”. A continuació, veureu el vostre fitxer escanejat com a PDF.

Desa una exploració a Google Drive a Android

A l’iPhone

Obriu l’aplicació Google Drive per a iPhone i toqueu el signe més per carregar un fitxer. A continuació, seleccioneu “Utilitza la càmera”.

Document nou i ús de la càmera a Google Drive a l'iPhone

Toqueu el botó de l’obturador per capturar la imatge, seleccioneu i toqueu “Utilitza la foto” per carregar-la. També podeu triar “Reprendre” per tornar a capturar la presa si cal.

Utilitzeu Foto per desar a Google Drive a l'iPhone

Al cap d’uns moments, veureu la vostra imatge a Google Drive.

De vegades, les funcions són òbvies, sobretot si són les que feu servir sovint. Però després n’hi ha d’altres que no t’adones que existeixen i que et semblarien molt útils. Esperem que almenys una d’aquestes funcions de Google Drive us sigui útil.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *